Gemmo Therapie

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gemmo Therapie

2 heerlijke dagen achter de rug. GEMMO: wat is dat leuk en interessant. En de BLESSURES EN HERSTEL IN RELATIE TOT VOEDING was zo ontzettend leerzaam. Leuke, leerzame dagen

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een tak van de fytotherapie. Deze natuurlijke therapie maakt gebruik van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei : de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Men kan haar omschrijven als de cellulaire energetische globale fytotherapie.

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

We gaan ons tijdens deze korte cursus bezighouden met de verschillende gemmo-therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen. Zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Als je thuis bent in de kPNI: er zijn zelfs gemmo’s die HPA (stress), HPT (schildklier) en HPG (hormoon) -assen reguleren en dat maakt gemmotherapie een zeer interessante aanvulling op iedere stal apotheek.

Bron: Blauwe Hengst

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

Recente berichten

Volg ons

Meest recente berichten

Fotogallerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *