Gemmo therapie

PURA EQUINE

Gemmo therapie

Gemmo stamt af van het woord Gemma, wat knop betekent. Gemmo’s zijn embryonaal plantenweefsel. Dat wil zeggen dat ze uit pure jonge plantendelen bestaan, die nog volop in de groeifase zitten.  Waardoor de biologische activiteit erg groot is. In deze groeifase speelt celdeling een actieve rol. Waardoor ze een hele mooie bijdrage leveren aan onze cellen. En die van onze paarden

 

Zowel het uitgangsmateriaal als het bereidingsproces komen niet overeen met de wijze waarop bijvoorbeeld fysiotherapeutische preparaten worden vervaardigd. Er worden uitsluitend delen van planten gebruikt die zich in een actieve en snel delende groeifase bevinden, zoals jonge knoppen, maar ook haarwortels, jonge loten of kiemen zijn heel geschikt. Deze snel delende plantendelen bevinden zich in een stadium van actieve groei en celdeling. Om dit groeiproces te kunnen voltooien, hebben zij in deze fase bijzondere groeistoffen nodig. Voorbeelden van deze waardevolle bestanddelen zijn plantaardige groeihormonen (gibberellines, auxines) en groeibevorderende componenten (enzymen, aminozuren). In de volgroeide plant zijn deze unieke groeistoffen niet meer terug te vinden. Ze zijn door de plant gebruikt om het groeiproces te kunnen voltooien

bron: jolandakleiss.nl

Gemmo’s kunnen bij ontzettend veel indicaties ingezet worden. Ze werken drainerend en richten zich op het verwijderen van gifstoffen. Ook richten ze zich op specifieke organen en orgaansystemen.

Gemmo therapie kan ingezet worden bij bijvoorbeeld:

 • hoefbevangenheid
 • Verminderende weerstand
 • Staart en manen eczeem
 • Oedemen
 • Maagzweren
 • Stress
 • Littekenweefsel
 • En nog voor heel veel meer ……….

Pura Equine Lymfedrainage is geen vervanging voor een dierenarts, maar kan voor goede ondersteuning zorgen. Bij sommige klachten wordt er samengewerkt met een dierenarts.

Pura

3 weekse behandeling
220
 • 3 weken achter elkaar, wekelijks 1 behandeling. Inclusief intakegesprek

Equine

Kwartaal behandeling
295,-
 • Per kwartaal ontvangt uw paard de benodigde behandeling, inclusief intakegesprek
Popular

Pura Premium

Jaarlijks / Maandelijkse behandeling
MAAT PAKKET
 • 12 maanden lang, 12 behandelingen. Inclusief intakegesprek en benodigde behandeling

Pura Maatwerk

Jaarlijks / Maandelijkse behandeling
PURA MAATWERK
 • Een pakket speciaal op maat gemaakt voor uw paard. Inclusief intakegesprek / advisering en behandeling
Popular

2 heerlijke dagen achter de rug. GEMMO: wat is dat leuk en interessant. En de BLESSURES EN HERSTEL IN RELATIE TOT VOEDING was zo ontzettend leerzaam. Leuke, leerzame dagen

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een tak van de fytotherapie. Deze natuurlijke therapie maakt gebruik van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei : de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Men kan haar omschrijven als de cellulaire energetische globale fytotherapie.

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

We gaan ons tijdens deze korte cursus bezighouden met de verschillende gemmo-therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen. Zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Als je thuis bent in de kPNI: er zijn zelfs gemmo’s die HPA (stress), HPT (schildklier) en HPG (hormoon) -assen reguleren en dat maakt gemmotherapie een zeer interessante aanvulling op iedere stal apotheek.

Bron: Blauwe Hengst

 

Close