Over ONS

PURA EQUINE

PURA EQUINE

Manueel lymfedrainage, afgekort MLD, is een zachte rustgevende massage techniek die direct inwerkt op het lymfesysteem. Door de massage wordt de afvoercapaciteit van afvalstoffen en ziektekiemen verhoogd, en wordt de algehele weerstand ondersteunt. MLD heeft een directe invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam waardoor het dus heel breed ingezet kan worden. Denk hierbij aan de bloedsomloop, stofwisseling en ademhaling.

Paarden vinden deze massage techniek vaak erg prettig en komen in heerlijke ontspanning terecht. Het parasympatisch systeem wordt aangesproken.  Hierdoor zal het sneller en beter regenereren, herstellen en genezen.

 

Het paard kan alleen optimaal herstellen als het parasympatisch zenuwstelsel actief is.

 

MLD activeert het lymfesysteem. En heeft dus een positief effect op de algehele weerstand van het paard, het immuunsysteem en de spijsvertering. MLD helpt bij het herstel na een zware training of blessure. Ook voert het energie en spanning af die niet van het paard zelf zijn. En helpt het bij verwerken van traumatische ervaringen.

JANE vAN GEFFEN

Ik woon samen met mijn man, 2 kinderen en hond in Eersel. Ik ben opgegroeid in Bergeijk, waar ik nu nog steeds onze tinkers heb staan. Daar staan ze 24/7 buiten met schuilstal. Heerlijk!!

Ik ben eigenlijk per ongeluk tegen de lymfedrainage aan gelopen. Op een informatie dag, gaf Natascha Bosch van de Blauwe Hengst een lezing over MLD (manueel lymfedrainage). Ze vertelde wat MLD kan doen en bij welke klachten. Ik wist gelijk dat ik dat moest onthouden omdat ik net onze eerste tinker thuis had staan. En omdat ik nog helemaal geen ervaring met sokken paarden had, kon dit wel eens heel belangrijk worden. Al die jaren later is de Blauwe Hengst in mijn gedachte gebleven.

 

Door een vriendin heb ik dan toch eindelijk de stap genomen en ben ik in november 2018 begonnen aan de basis opleiding. In eerste instantie alleen maar om mijn eigen tinkers te kunnen ondersteunen. Maar na de opleiding zo enthousiast geworden dat ik op 2 november 2019 geslaagd ben voor de opleiding en nu als MLD therapeut ingeschreven sta in het mldregister.nl.

Omdat ik in het register sta ben ik verplicht om bijscholing te volgen bij opleidingsinstituut Blauwe Hengst. Zowel in theorie als in praktijk.

Ook ga ik in 2020 de jaaropleiding epigenetisch orthomoleculair consulent volgen bij de Blauw Hengst. Dat zal een hele mooie aanvulling zijn op de Lymfedrainage.

(Visited 315 times, 1 visits today)