Lymfedrainage bij Hoefbevangenheid

Deel dit artikel

Lymfedrainage bij Hoefbevangenheid

Hoefbevangen

Paarden en pony’s die hoefbevangen zijn willen niet graag bewegen/lopen. Hun hoeven doen echt heel erg pijn en daardoor gaan ze stil staan. Maar eigenlijk wil je dat ze gaan bewegen. En dan bedoel ik Hapje – Stapje bewegen. Dus zonder dwang op eigen tempo wat rond scharrelen.

Door je hoefbevangen paard/pony Manuele Lymfedrainage (MLD) te geven ondersteun je hem/haar ontzettend. MLD werkt pijnstillend waardoor je paard/pony iets meer wil gaan bewegen. MLD zorgt dat de druk in de hoeven afneemt. Hierdoor krijg je een positief effect op de doorbloeding. En MLD zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en ontstekingsstoffen

pura mld foto
Pura Equine Lang

Parasympatisch systeem

Lymfedrainage spreekt het parasympatisch systeem aan. Dit belangrijke systeem zorgt ervoor dat het lichaam kan herstellen. Prachtig toch. Je moet wel beseffen dat MLD geen Quick fix is. Daarom moet je er ook van uitgaan dat je paard/pony meerdere behandelingen nodig heeft. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat wordt ook de voeding en algehele management doorgenomen. Lymfe en voeding staan nauw met elkaar in verbinding. En vaak is er op dat gebied nog wel wat te optimaliseren.

Hier zie je Max in eerste instantie erg pijnlijk lopen om vervolgens Max te zien na 4 MLD behandelingen. Uiteraard is er ook kritisch naar de voeding gekeken. En ik mag er heel trots bij vertellen dat hij nu ook weer rustig aan enkele uren op het gras loopt en dat wordt heel langzaam opgebouwd. Hoe tof is dat!!

Recente berichten

Volg ons

Meest recente berichten

Voedingsadviezen

De gezondheid en welzijn van je paard staat voorop, dus ook een goede voeding voor je paard.

Fotogallerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close