Aromatherapie

PURA EQUINE

Aromatherapie

Aromatherapie is een oude therapie die gebruik maakt van essentiële oliën. Deze oliën hebben een positief effect op zowel lichaam als geest. En zijn dus op vele vlakken inzetbaar.

Aromatherapie is dus veel meer dan een heerlijke geur. “Baat het niet dan schaadt het niet” geldt hier ook zeker niet voor.

Etherische oliën zijn een krachtige natuurlijke middel die we inzetten ter voorkoming van, of ter ondersteuning van verschillende ziektes of ongemakheden. Ze werken ondersteunend op het immuunsysteem en hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Ik gebruik aromatherapie vaak tijdens mijn lymfedrainage behandeling.  Enkele voorbeelden waarbij ik etherische oliën inzet zijn:

  • Hoefbevangenheid
  • Mok
  • Luchtwegklachten
  • Ondersteunen immuunsysteem
  • Enz enz

Het mooie van paarden (en andere dieren) is dat ze zelf heel goed weten welke oliën ze nodig hebben. Daarom laat ik de paarden ook altijd zelf hun olie uitzoeken.

Daarnaast is manuele lymfe drainage prachtig ondersteunend bij het beleren, revalideren en trainen van paarden, maar ook na een zware wedstrijd of na een ziekte is MLD een waardevolle behandeling.

 

Wanneer juist geen MLD!!

MLD mag helaas niet altijd ingezet worden. We moeten rekening houden met enkele contra indicaties zoals: koorts, hart problemen, acute bacteriele infectie, onbehandelde kankerprocessen (melanomen), droes. 

Daarom wordt er voor een behandeling altijd een anamnese formulier ingevuld. Om een zo goed mogelijk beeld van het paard en de situatie te krijgen. 

 

NB: Pura Equine stelt geen diagnoses en iedere vorm van massage bij uw paard/ pony is op geen enkele wijze een vervanging van de zorg van een dierenarts.

 

Pura

3 weekse behandeling
195
175,-
  • 3 weken achter elkaar, wekelijks 1 behandeling. Inclusief intakegesprek

Equine

Kwartaal behandeling
260
235,-
  • Per kwartaal ontvangt uw paard de benodigde behandeling, inclusief intakegesprek
Popular

Pura Premium

Jaarlijks / Maandelijkse behandeling
MAAT PAKKET
  • 12 maanden lang, 12 behandelingen. Inclusief intakegesprek en benodigde behandeling

Pura Maatwerk

Jaarlijks / Maandelijkse behandeling
PURA MAATWERK
  • Een pakket speciaal op maat gemaakt voor uw paard. Inclusief intakegesprek / advisering en behandeling
Popular

Pura Equine Lymfedrainage is geen vervanging voor een dierenarts, maar kan voor goede ondersteuning zorgen. Bij sommige klachten wordt er samengewerkt met een dierenarts.

(Visited 12 times, 1 visits today)